maanantai 9. marraskuuta 2015

Jalokiviä salaatissa.


Suuri kurpitsajuhla oli ja meni, mutta sehän ei estä jatkamasta kurpitsoiden syömistä. Hakaniemen torilta löytyi valtavasta puulaatikosta eri värisiä ja kokoisia kurpitsoja, enkä minä pysty niitä vastustamaan.

Ainakin minulle on usein yllätys, minkä värinen kurpitsa kuoren alta paljastuu. Tämän päiväisessä kaverissa oli vihreän kellertävän oranssihtava kuori ja sisältä paljastui todella hennon keltainen, hieman persikkaan vivahtava sisus.

Leikkasin kurpitsan lohkoiksi ja poistin kuoren. Maustoin lohkot öljyllä, suolalla, chilillä, rosmariinilla ja muskotilla ja paahdoin niitä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Lautasen pohjalle revin punasikuria, päälle paahdettu kurpitsa ja puolikas avokado. Kastikkeeksi vinaigrettea ja  pinnalle muutama paahdettu manteli. Ja ne jalokivet, jalokivinä kimaltelivat granaattiomenansiement ja tyrnimarjat. Väri-iloittelua marraskuun harmauteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti