perjantai 30. lokakuuta 2015

Rocky road meni kakkuun.


Tähän aikaan vuodesta ruokamaailma on täynnä Amerikka-henkisyyttä kurpitsoineen, karkkeineen, kepposineen ja pian seuraavine kalkkunoineen. Pyhäinpäivä-viikonlopun jälkiruoan inspiraatiota ei tarvinnut etsiä muualta. Amerikkahan on jälkiruokien luvattu maa.

Rocky road, tuo suklainen herkku, joka kätkee sisäänsä kaikkea herkullista, on meidän keittiössä nähty aiemminkin. Tällä kertaa päätin tehdä rocky roadin kakuksi keksipohjalla ja leikattavammalla suklaamassalla. Ja sattumiksi vaahtokarkkeja, suolapähkinöitä ja tietysti Oreoita.

Tein melko pienen kakun, 20 cm vuokaan, mutta ainesten määrät voi helposti tuplata tai vaikka triplata, jos syöjiä on enemmän kuin meidän kaksi herkkusuuta. Tuosta kolmannesta ei vielä ole kakun syöjäksi.

Rocky road kakku

50 g Digestive-keksejä
15 g voita
150 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
pieni kourallinen vaahtokarkkeja
pieni kourallinen suolapähkinöitä
2-3 Oreo-keksiä
jotain ihanaa koristeluun

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksiseos tiiviisti pohjalle.

Rouhi suklaa ja laita kulhoon. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja kaada suklaarouheen päälle. Anna seistä 10 minuuttia ja sekoita vasta sitten tasaiseksi. Pilko vaahtokarkit ja rouhi Oreot. Sekoita Oreot ja suolapähkinät suklaa-kermaseoksen joukkoon.

Levitä puolet seoksesta pohjan päälle. Ripottele päälle vaahtokarkit ja kaada loput suklaaseoksesta. Koristele kakku halutessasi jollakin ihanalla. Minun kakun päällä on pakastekuivattuja karpaloita.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti