tiistai 2. kesäkuuta 2015

Raparperia ja kookosta jookosta


Kauramurupaistos on helppoja jälkiruokia rakastavan ihmisen luottoresepti. Näin alkukesästä se tehdään raparperista, alkusyksystä omenasta ja siinä välissä makean rapean kaurakerroksen alle voi piilottaa kaiken maailman marjat. Ja aina välillä sen voi tuunata vaikka kookoksella. Ja mitä sen kanssa syödään? Jäätelöä tietysti.

Kookoksinen raparperi-kaurapaistos

5 dl raparperia kuorittuna ja paloiteltuna
1/2 rkl intiaanisokeria

2 dl kaurahiutaleita
75 g voita
0,75 dl intiaanisokeria
1/2 dl kookoshiutaleita

Levitä raparperiviipaleet vuokaan ja ripottele 1/2 rkl sokeria päälle. Sulata voi ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet, sokeria ja kookoshiutaleet. Levitä seos raparperia päälle. Kypsennä paistosta 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Nauti haaleana vaniljajätskin kanssa.

Tietääkö joku muuten, miksi ulkolaisissa lehdissä raparperi-ohjeiden lopputulos on aina herkän vaaleanpunainen ja suomalaisesta raparperista tulee aina vihertävä lopputulos? Onko kysymys lajikkeesta? Ja jos on, niin löytyykö Suomesta vaaleanpunaista raparperia?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti