sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Juhlien pienet makeat - piparkakkutryffeli.


Itsenäisyyspäivän kekkereissä korvasimme jälkiruoan kahvin kanssa tarjottavilla pienillä makeilla herkuilla. Ne oli helppo kantaa olohuoneeseen, jossa nauru raikui ja tv-ruutu näytti äänetöntä kuvaa linnan pukuloistosta. Mitä useampi kommentoija, sen suurempi hilpeys.

Lusikkaleivät täytettiin jouluisasti luumuhillolla, Arabialle kehittelemäni brownie maustettiin appelsiinilla ja tryffelit pyöritettiin piparkakkumurussa. Tryffeleiden ohje on Kuukausi-liitteen keittokirjasta.

Piparkakkutryffeli

140 g tummaa suklaata
1/2 dl kuohukermaa
1 tl jauhettua neilikkaa
2 tl jauhettua kanelia
2 tl raastettua inkivääriä
50 g voita
1/2 dl murskattuja pipareita

Sulata suklaa vesihauteessa. Kiehauta kerma mausteiden kanssa. Ota suklaa pois vesihauteesta ja kaada maustettu kerma joukkoon.

Lisää huoneenlämpöinen voi ja vatkaa seoksen joukkoon. Massan pitää olla tasaista ja kiiltävää. Kaada massa esimerkiksi pakasterasiaan ja jäähdytä kylmässä.

Kumoa suklaamassa leikkuulaudalla ja leikkaa pieniksi paloiksi. Määrästä tulee noin 14 kpl. Pyörittele palat ensin palloiksi ja sitten kukin pallo piparimurskassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti