tiistai 14. lokakuuta 2014

Lehtikaalipesto - vihreää voimaa.


Lehtikaali on tullut tänne jäädäkseen, ainakin toivottavasti. Muutama vuosi sitten siihen törmääminen oli harvinainen ilo, mutta nykyään sitä onneksi löytää useimmista kaupoista. Ja vieläpä pitkälle syksyyn. Lehtikaalin lisäksi olen onnistunut tänä syksynä löytämään sen kavereita eli punalehtikaalia ja palmukaalia.

Syön lehtikaalin useimmiten raakana salaatissa tai sitten nopeasti pannulla paistettuna. Tämä Donna Hay ruokalehdestä oleva lehtikaalipesto oli mukavaa vaihtelua. Chilit ja valkosipuli tuovat siihen sopivasti särmää. Pesto toimi hyvin uunissa paahdettujen vihannesten kanssa ja seuraavana päivänä salaatinkastikkeena. Pastankin kanssa sitä voisi syödä.

Lehtikaalipesto

150 g lehtikaalia
55 g manteleita
2 punaista chiliä
3 valkosipulinkynttä
1 ruukku lehtipersiljaa
1/2 sitruunan mehu
2 dl oliiviöljyä
20 g voimakasta kovaa juustoa raastettuna (parmesaani, manchego...)

Ryöppää lehtikaali nopeasti kiehuvassa vedessä. Poista keskiruoti ja pilko lehtikaali monitoimikoneen kulhoon. Voit tehdä peston myös sauvasekoittimella. Laita mantelit, kuoritut valkosipulinkynnet ja chilit uunipellille, ripottele päälle ruokalusikallinen oliiviöljyä ja paahda niitä kuumassa uunissa noin 10 minuuttia. Poista chileistä siemenet ja lisää ne manteleiden ja valkosipulin kanssa lehtikaalin joukkoon.

Laita joukkoon myös persilja, sitruunanmehu ja puolet oliiviöljystä. Jauha ainekset karkeaksi. Sekoita lopuksi joukkoon juustoraaste ja loput oliiviöljystä. Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti