tiistai 30. syyskuuta 2014

Tarte Tatinin maalaisserkku.


Kerroinkin jo Facebookissa, että saimme viikonloppuna käydä keräämässä kaveriemme pihalta omenoita. Ja jonkinlainen omenahulluus ja -sokeus siinä taisi iskeä. Sen verran paljon omenoita tuli autoon lastattua.

Nyt on pakastin pullollaan omenasosetta, ruoaksi on syöty suolaisia uuniomenoita, lounassalaattiin ja aamiaisjogurttiin pilkon aina vähintään yhden omenan ja omenapiirakkaakin on leivottu. Onnen omenat!

Tämä Sikke Sumarin kirjasta oleva Tarte Tatin, joka on itse asiassa hänen sisarensa Hannan ohje, jolta muuten tulee syksyllä keittokirja, jossa taas näkyy ihastuttavan Muslan kädenjälki, on mielestäni kuin ranskalaisen Tarte Tatinin maalasserkku. Vähän kotoisampi, helposti lähestyttävä ja lämminhenkinen, mutta taatusti yhtä makoisa.

Siken & Hannan Tarte Tatin

1 1/2dl vehnäjauhoja
1 rkl rouhittua kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
 100 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa

50 g voita
1 1/2dl fariinisokeria
4-6 pienehköä omenaa

Levitä ensin vuoan pohjalle 50 g voita tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele fariinisokeri voin päälle. Kuori omenat ja siivuta. Levitä siivut tasaisesti fariinisokerin päälle.

Aloita taikinan valmistaminen sekoittamalla vehnäjauhoihin kardemumma ja leivinjauhe. Vatkaa toisessa kulhossa voi ja sokeri kevyesti. Vatkaa sen jälkeen kananmunat joukkoon yksitellen. Lisää maustetut jauhot ja sekoita.

Levitä taikina vuokaan omenien päälle. Helpoiten se käy kostutetuin sormin. Paista piirakkaa 180 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa sitten tarjoiluvadille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti