torstai 25. syyskuuta 2014

Punajuurikeittoa, fenkolia, omenaa ja kylmät sormet.


Tiistai-aamulla mittari keittiön ikkunan takana lähestyi nollaa. Ja siitä huolimatta minä pyöräilin töihin ilman hanskoja. En tiedä mitä oikein mietin lähtiessäni. Lyhyenkin matkan aikana ehti ajatella monia lämpöisiä asioita, muhveja, lapasia, vasta uunista nostettuja sämpylöitä ja tietysti keittoja.

Keittoja, jotka ovat syksyn ja talven vakioruokaa ja ilmestyvät aina tässä vaiheessa vuotta keittiöön. Tämä keittoresepti on Gwyneth Paltrown kirjasta It's all good. Ja niinhän se loppujen lopuksi  on, kaikki on hyvää ja hyvin, varsinkin kun keskiviikkona oli hanskatkin kädessä.

Punajuurikeitto fenkolilla ja omenalla

2 rkl öljyä
1 fenkoli
1 sipuli
3 punajuurta
2 pientä omenaa
reilu 1/2 l kasvislientä
suolaa
mustapippuria

Pilko sipulit ja fenkoli kuutioiksi. Lämmitä öljy kattilassa, lisää sipulit, fenkoli ja ripaus suolaa ja kuullota pehmeiksi noin 10 minuuttia.

Kuori sillä aika punajuuret ja omena ja pilko reiluiksi paloiksi. Lisää ne kattilaan ja kaada kasvisliemi päälle. Anna keiton poreilla noin 40 minuuttia kunnes punajuuret ovat täysin pehmenneet.

Soseuta keitto ja mausta suolalla & pippurilla.

Sekoitin keiton kaverin vuohenmaitojogurtista, jonka maustoin piparjuurella. Jos et ole kokeillut ennen vuohenmaitojogurttia, niin suosittelen lämpimästi. Maku on pehmeä ja yllättävän mieto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti