maanantai 4. elokuuta 2014

Kesäkaalia ja salviavoita.


Tämä ruoka syntyi vahingossa, niin kuin ne aina joskus tekevät. Vietimme kesäiltaa ja ystäväni paistoi meille villisianfileetä. Minä tein salaattia grillatuista kesäkurpitsoista. Salaatti näytti vähän liian pieneltä ja päätimme hyödyntää myös jääkaapissa lojuvan puolikkaan kesäkaalin.

Ystäväni pilkkoi kaalin ja paistoi sen possun rasvassa kevyesti. Juuri sen verran, että kaali pehmeni vähän, mutta ei menettänyt rapeuttaan täysin. Hän myös ehdotti, että tekisin salviavoin seuraksi.

Noukin pihalta salvian ja päätin poiketa tavoistani. Yleensä teen maustevoin pilkkomalla yrtit pieneksi voin joukkoon. Tällä kertaa soseutin salvian ja pehmeän voin sauvasekoittimella vaaleanvihreäksi salviavoiksi.

Voi lusikoitiin vadille kasatun kaalin päälle ja yhdistelmä toimi täydellisesti villisian kanssa ja ilman.

Kesäkaalia ja salviavoita

reilu kourallinen suikaloitua kaalia per syöjä
öljyä tai voita kaalin paistamiseen
suolaa
noin ruokalusikallinen voita per syöjä
noin 8 salvianlehteä per syöjä

Nosta voi pehmenemään huoneenlämpöön. Kuumenna öljy tai voi pannulla ja paista suikaloitu kaali kevyesti. Mausta kaali suolalla.

Kaalin paistuessa revi salvia voin joukkoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.

Nosta paistettu kaali lautaselle ja lusikoi päälle salviavoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti