torstai 10. heinäkuuta 2014

Nyt tai ei koskaan - kesäkeitto.


Jos aiot tehdä kesäkeittoa, nyt on oikea aika. Perunat ovat ohutkuorisia ja makeimmillaan. Porkkanat mehukkaita ja pieniä. Kukkakaali maistuvaa ja herneet tuoreita.

Maitopohjainen kesäkeitto ei ole koskaan kuulunut suosikkeihini, pikemminkin päinvastoin. Jouni Toivasen Glorian ruoalle ja viinille kehittämä resepti houkutti kuitenkin kokeilemaan. Kaikki keiton vihannekset kun maistuvat minulle enemmän kuin hyvin, mutta se lämmin maito tuottaa vähän vaikeuksia...

Jounin reseptissä oli kaksi tärkeää jujua. Ensinnäkin vihannekset keitettiin erikseen kypsiksi ja nostettiin heti jääveteen, jotta ne varmasti jäävät napakoiksi eivätkä kypsy liikaa. Vihannekset yhdistettiin vasta lopussa. Toisekseen lopussa liemeen murusteltiin sinihomejuustoa. Ja tämä oli se temppu, joka muutti minun suhtautumiseni maitopohjaiseen kesäkeittoon. Liemi ei ollutkaan enää vain lämmintä maitoa, vaan vienosti sinihomejuustolta maistuvaa lientä. Pieni asia, suuri vaikutus.

1 kommentti:

  1. No tätähän on kokeiltava. Vaikka laiskuuksissani en varmaan erikseen keittele....

    VastaaPoista