tiistai 4. maaliskuuta 2014

Uunibataatti ja sen lisukkeet.


Oletteko huomanneet kuinka hyvin oranssi ruoka sopii sinikuvioiselle lautaselle? Jos ette ole, niin siinä on yksi hyvä syy lisää valmistaa uunibataatteja. Kauniin värikombon lisäksi uunibataatit ovat herkkua. Ja uunibataatit ovat siis kuin uuniperunoita, mutta bataatteja.

Bataatit syödään meillä papujen, avokadon ja vuohenjuuston kanssa. Freesiä, mutta kuitenkin täyteläistä. Aika passelia maaliskuun ruokaa.


Uunibataatit papujen, avokadon ja vuohenjuuston kera

2 bataattia (1 per syöjä)

1 prk kidneypapuja
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
chili
oliiviöljyä
jeeraa
suolaa
mustapippuria
tuoretta korianteria

avokado
1/2 sitruuna

100 g vuohenjuustoa

Pistele bataatteihin reikiä haarukalla ja kypsennä niitä 200-asteisessa uunissa noin tunti kunnes bataatit ovat pehmeitä. Bataattien kypsyessä ehdit hyvin valmistaa lisukkeen ja vaikka selata keittokirjoja.

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota niitä muutama minuutti öljyssä, jotta ne pehmenevät maultaan. Sekoita sipulit ja pilkottu chili huuhdeltujen papujen joukkoon. Mausta oliiviöljyllä, jeeralla, suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon kourallinen pilkottua korianteria. Papuseoksen joukkoon voi lisätä myös muita kasviksia, kuten pilkottua paprikaa tai tomaattia.

Halkaise ja pilko avokado kulhoon. Painele haarukalla hienoksi. Purista joukkoon sitruunanmehu ja mausta suolalla.

Tee kypsään bataattiin ristiviilto ja purista sivuista, jotta bataatti "aukeaa". Kasaa bataatin päälle ensin papuseosta, sitten avokadotahnaa ja lopuksi murustele päälle vuohenjuustoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti