tiistai 14. tammikuuta 2014

Makean paahteinen palsternakka.


Oletteko huomanneet, että palsternakasta tulee kuorittaessa aivan huumaava tuoksu. Kukkea ja maanläheinen.

Uunissa paahdetut, hunajalla ja rosmariinilla maustetut, palsternakat sopivat loistavasti lämpimäksi lisäkkeeksi tai talvisalaatteihin, myös kylmänä.

Kuori ja pilko muutama palsternakka lohkoiksi. Öljyä ja suolaa kevyesti ja kypsennä 200-asteisessa uunissa vartin verran, kunnes palsternakat ovat kypsyneet. Nosta pelti pois uunista, ripottele päälle tuoretta rosmariinia, ruokalusikallinen hunajaa ja pinjansiemeniä. Nosta pelti takaisin uuniin grillivastusten alle ja lisää vähän lämpöä. Anna ruskistua pari minuuttia.

Jos olisin syönyt palsternakat lämpiminä, olisin ripotellut päälle vielä fetaa tai sinihomejuustoa ennen grillivastusten alle laittamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti