perjantai 24. tammikuuta 2014

Kun aamulla on aikaa.


Huomaatteko, taas on perjantai? Ja mikäs sen mukavampaa. Viikonloppuna on aamuisin ihan eri tavalla aikaa.

Voi haahuilla pyjamassa pitkälle päivään. Katsoa mittarista, kuinka pakkanen laskee ja ulkona valo lisääntyy. Lukea lehteä rauhassa. Kuunnella radiota. Ja syödä aamupalaa.

Aamupalaleivät voidellaan ensin voilla ja sitten sinapilla. Sen jälkeen päälle kasataan keko kinkkua ja juustoraastetta. Leivät uuniin reiluun 200-asteeseen ja annetaan olla niin kauan, että juusto on sulanut ja saanut vähän väriä. Leipien nauttiessa uunin lämmöstä, keitetään kattilallinen vettä, johon lorautetaan etikkaa. Ja sitten kaadetaan kananmuna pyörteeseen.

Uppomunan keltuainen muuttuu leivän päällä upeaksi kastikkeeksi. Aamu ei voi juuri paremmin alkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti