tiistai 13. elokuuta 2013

Kapris ja oliivi täytteiset kesäkurpitsat.


Olen kuullut useammankin ihmisen sanovan, että kesäkurpitsasta saa niin valtavan sadon, ettei tahdo keksiä käyttöä sille kaikelle. Minä en kuulu heihin, en kuulunut edes silloin, kun kasvatin parvekkeella kesäkurpitsaa. Ja tämä ei johtunut runsaasta mielikuvituksesta, vaan sadon suuruudesta (pienuudesta).

Kesäkurpitsojen suhteen olen kauppojen varassa. Harmikseni Suomessa tuntuu usein olevan tapana antaa kesäkurpitsojen kasvaa mahdollisimman isoiksi, jolloin rakenne ja maku kärsivät. Onneksi on olemassa täytetyt kesäkurpitsat, joissa vähän suurempi koko on eduksi.

Tämä ohje on Glorian ruoasta&viinistä. Ohje vaatii hieman vaivannäköä tomaattien kalttauksineen yms., mutta monikerroksinen maku on mielestäni sen arvoinen.

Täytetyt kesäkurpitsat

2 pienehköä kesäkurpitsaa
4 tomaattia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl kapriksia (mielellään suolaan säilöttyjä)
1 dl mustia oliiveja
1 sitruuna
2 rkl tuoreita yrttejä (persilja & ruohosipuli)
suolaa
oliiviöljyä
75 g juustoa raastettuna (esim. parmesaani)

Pese ja halkaise kurpitsat. Koverra lusikalla hiukan sisusta pois, niin saat tilaa täytteelle. Kypsennä kurpitsoita 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Tee tomaatteihin ristiviilto ja upota ne hetkeksi kiehuvaan veteen. Näin saat kuoren irrotettua helpommin. Leikkaa tomaatit tämän jälkeen neljään osaan ja poista siemenet & puiseva kanta. Pilko tomaattiliha täytettä varten ja laita kulhoon.

Kuullota pilkottua sipulia ja valkosipulia öljyssä muutama minuutti ja sekoita tomaattien joukkoon. Lisää pilkotut oliivit (poista kivet tarvittaessa), liotetut kaprikset, raastettu sitruunankuori, sitruunan mehu ja yrtit. Mausta suolalla ja lisää joukkoon oliiviöljyä, niin että saat muhennosmaisen seoksen.

Täytä esikypsennetyt kesäkurpitsat täytteellä. Kekoa juustoraaste päälle ja paista vielä noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti