keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Perunoiden aika.


Aaah, uudet perunat. Miten sitä voikin aina talven aikana unohtaa, kuinka makeilta ja suloisilta uudet perunat maistuvatkaan. Keitettynä voinokareen kera, uunissa sitruunan kanssa paahdettuna tai tuhansissa erilaisissa perunasalaateissa.

Tämä ohje on Jamie Oliverilta. Ja lisukkeen sijasta tämä on kokonainen ateria, joka vain rakentuu perunasalaatin ympärille. Keitettyihin perunoihin sekoitetaan sitruunainen kastike ja perunat kasataan lautaselle leviteltyjen kylmäsavulohiviipaleiden päälle. Annos kruunataan raastetulla piparjuurella ja sitruunamehulla maustetulla ranskankermalla. Lasiin vielä Rieslingiä ja maistaa kesän.

Sitruunainen kastike perunoille
Noin 600 grammalla perunoita
1 ison sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1 rkl punaviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl suoraan säilöttyjä kapriksia liotettuna
suolaa
mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset ison kulhoon pohjalla. Lisää sen jälkeen kulhoon keitetyt, lämpimät perunat. Anna perunoiden jäähtyä ja imeä maut itseensä ennen lohiviipaleiden päälle kasaamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti