keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Sesongin suosikit - Aperol spritz.

 

"Jos pitäisi lyödä vetoa kesän trendikkäimmästä cocktailista, laittaisin pennini likoon Aperol spritzin puolesta. Italiassa ja Saksassa supersuosittu drinkki tekee kovaa vauhtia tuloaan myös Suomeen."

Kirjoittaa Eeva Kolu eilen ilmestyneessä Trendissä ja minä nyökyttelen päätäni. Oma Aperol pulloni tarttui mukaan huhtikuussa Milanon lentokentältä, mutta kotona huomasin Aperolin saapuneen myös Alkoon. Sitä parempi juttu, sillä nyt ei tarvitse säästää harvinaisuutta erikoishetkiin, vaan voi nauttia Aperol spritzin ihan tavallisena keskiviikkona töiden jälkeen. Tai en kyllä ole ihan varma, voiko kesäkuun alun keskiviikossa olla mitään tavallista, kun lämpömittari hipoo kolmeakymmentä.

Aperol spritzin ohje on maailman helpoin. 3 osaa kuivaa kuohuviiniä, 2 osaa Aperolia ja 1 osa soodaa. Joukkoon siivu tai kaksi appelsiinia ja runsaasti jäitä ja Etelä-Eurooppalainen tunnelma on valmis.

2 kommenttia:

  1. En ole koskaan maistanut, mutta sen verran monessa paikassa tullut vastaan, että pakko kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Anu, se on kyllä jännä juttu, että yks kaks joku vanha asia alkaa pompsahdella esiin sieltä sun täältä ja sitten se onkin kaikkien huulilla. Tässä tapauksessa kirjaimellisesti.

    VastaaPoista