maanantai 20. toukokuuta 2013

Tahmea lime-valkosuklaablondie.

 


Leivoin tupareiden makeaksi herkuksi brownieta ja sen vaaleaa systeriä eli blondieta. Varsinkin blondiesta tuli kaikessa makeudessaan ja tahmeudessaan vähän ilkikurisen koukuttava.

Blondien kuvaaminen jäi tältä blondilta kaiken muun juhlahumun jalkoihin, mutta oikein tarkkaan katsoessa voi nähdä leivonnaisblondiet kuvan oikeassa yläkulmassa. Blondien perusohje on Smitten Kitcheniltä.

Lime-valkosuklaablondiet

115 g voita sulatettuna
230 g sokeria, osa tavallista osa fariinisokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljajauhetta
ripsaus suolaa
125 g vehnäjauhoja
1 dl macademiapähkinöitä
1 1/2 dl valkosuklaata karkeasti rouhittuna
2 limen kuori raastettuna

Vatkaa sulatettu voi ja sokerit kevyesti. Vatkaa joukkoon kananmuna. Lisää vanilja, suola ja siivilöi joukkoon jauhot. Sekoita taikinaan lopuksi pähkinät, suklaa ja limen kuori.

Taikinaa on sopiva määrä noin 20 x 20 cm vuokaan. Voitele vuoka ja paista 175 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Minä kannatan mielummin liian lyhyttä kuin pitkää paistoaikaa, mutta tämäkin on koulukuntakysymys.

Ja lime ja valkosuklaa todellakin sopivat yhteen.

2 kommenttia:

  1. Hitsi, miten herkullisen näköinen pöytä :)
    Noita rullia pitäisi joskus itsekin kokeilla, laitatko ohjetta/vinkkiä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anu. Vietnamilaisten kevätrullien (tai kesärullien) suhteen löydät ideoita myös blogistani heinäkuulta 2011. Meidän ohje kyllä muokkautuu joka kerta tilanteen mukaan. Tällä kertaa tarjolla oli niin katkarapu, lohi, riivittyä possu kuin vege versioitakin. Kasvikset valittiin makumaailmaan sopiviksi esim. katkojen kanssa fenkolia, omenaa ja avokadoa. Ja kaikkiin runsaasti yrttejä!

    Myös esimerkiksi uudessa Mondo Ruoka&Matka -lehdessä on näiden ohje. Täytyy kyllä tunnustaa, että näiden noin kuudenkymmenenseitsemän rullan rullaamisesta vastasi paljon minua näppärämpi mieheni. Minä pilkoin kaiken :)

    VastaaPoista