tiistai 26. helmikuuta 2013

Mutakakku.


Pakkohan sitä on juhlistaa telkkarin kakkukisan voittoa yhdellä kakkureseptillä. Hyvä Jussi ja Iikka!

Mutakakku on kaikessa yksinkertaisuudessaan yksi parhaista. Jätskin, hedelmien, marjojen tai kermavaahdon kanssa parhaimmillaan.

Frödingen pakastimesta löytyvä versiokaan ei ole yhtään hullumman makuinen, mutta oikeasti kakku on super helppo tehdä itse. Ja ainekset löytyvät lähes aina kotoa, koska aito mutakakkuhan ei sisällä suklaata, vaan suklainen, makea koostumus taiotaan sokerilla, voilla ja kaakaojauheella.

Tämän oman suosikki-ohjeeni olen löytänyt Kaikki äitini reseptit blogista. Ja mitä maustamismahdollisuuksia tämä kakku tarjoaakaan! Kanelia, appelsiinin kuorta, kardemummaa, pähkinöitä...

Mutakakku

100 g voita
2 munaa
2,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja

Sulata voi. Vatkaa toisessa astiassa kananmunat ja sokerit hyvin kevyesti vaahdoksi. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe ja vehnäjauhot. Sekoita lopuksi voi mukaan.

Voitele kakkuvuoka ja kaada taikina sinne. Paista 175-asteessa 15-20 minuuttia. Olennaista on, että kakku hytisee vielä keskeltä. 








2 kommenttia:

  1. Kakkukisa oli huikeasti jännempi kuin hiihdon MM-kisojen seuranta!

    EeEe

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännittävää oli! Ja siinäkin mielessä kivaa seurattavaa, että mahdolliset dopingit on peräisin korkeintaan ruokavarastosta.

      Poista