perjantai 21. joulukuuta 2012

Jouluun valmistaudutaan briossia leipomalla.


 
Leivoin pari viikkoa sitten briossin. Tarvitsin sitä ehdottomasti pikkujouluihin ankanmaksapateen alle ja sinnikkäästä etsimisestäni huolimatta löysin vain rommirusinoilla täytettyjä versioita.
 
Ravintola Murun reseptillä leivottu briossi onnistui mielestäni oikein hyvin. Se voisi sopia mainiosti joulupöytään maksapateen ja ankkarilletten seuraan.
 
Taikina kohoaa nyt jääkaapissa, toivottavasti lopputulos on yhtä onnistunut kuin viimeksi.
 
Päättelin muuten googlailemalla temperoidun voin olevan pehmitettyä, jääkaappikylmää lämpimämpää voita.
 
Briossi
 
1/4 pkt hiivaa
0,7 dl maitoa
8,5 dl (500g) vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
1 tl suolaa
300 g temperoitua voita
 
kananmuna voiteluun
 
Liota hiiva maitoon yleiskoneen kulhossa. Lisää kulhoon jauhot, kananmunat, sokeri ja suola. Alusta taikinaa yleiskoneella noin 10 minuuttia.
 
Lisää temperoitu voi nokareittain taikinan joukkoon ja vaivaa, kunnes taikina on tasainen. Kohota taikinaa kylmässä liinan alla yön yli.
 
Siirrä kylmä brioissitaikina vuokaan. Anna taikinan kohota hotaasti huoneenlämmössä vähintään kaksi tuntia.
 
Voitele briossin pinta munalla. Paista 175-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.
 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti