keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Joulun odotusta glögimuki kourassa.



Onko joku jo kyllästynyt glögiin? Minä en ainakaan. Vuoden 2012 Blossa on jo maistettu, mutta Loimua säästetään joulun h-hetkeen.

Keitin joulukuun alussa glögi-siirappia ravintola Murun ohjeen mukaan. Siirappi on siitä kivaa, että glögin vahvuutta ja makeutta voi vähän säädellä tilanteen mukaan. Siirappia voi laittaa punaviinin joukkoon tai sekaan voi lorauttaa myös vähän kirkasta. Murun ohjeen mukaan suhde on pullo punaviiniä ja 4 dl glögisiirappia.

Vähensin Murun ohjeesta, sokeria, mutta ensi kerralla vähennän vielä lisää. Glögi saa olla mielestäni mielummin mausteista kuin makeaa.

Murun glögisiirappi

puolikkaan limen kuori suikaleina
puolikkaan appelsiinin kuori suikaleina
2,5 dl valmista alkoholitonta glögiä
2,5 dl sokeroimatonta mustaviinimarjamehua
400 g sokeria (tämän verran laitoin itse)
1 pieni kanelitanko
1 tähtianis
1/2 tl rouhittua kardemummaa
5 neilikkaa

Pese sitrukset ja vuole kuori kattilaan. Mittaa loput ainekset joukkoon. Kiehauta ja sekoita kunnes sokeri on sulanut. Anna siirapin jäähtyä ja laita sitten jääkaappiin maustumaan yön yli. Siivilöi siirappi seuraavana päivänä ja pullota.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti