maanantai 1. lokakuuta 2012

Pastaa, karamellisoitua sipulia ja kukkakaalia.




Hyvää kasvisruokapäivää! Se on nimittäin tänään, ensimmäinen lokakuuta. Tietoiskuna voin kertoa, että kansainvälistä kasvisruokapäivää on vietetty vuodesta 1977.

Minun kasvisruokani on tänään kukkakaalipasta Donna Hayn ohjeen mukaan. Jujuna on karamellisoidut sipulit. Aiemmminkin tekemäni kukkakaalipastan ohjeen tavoin kukkakaalin nuput keitettiin spaghetin joukossa. Al denteksi keitetyt spaghetit ja kukkakaalit sekoitettiin karamellisoidun sipulin, parmesaanilastujen ja lehtipersiljan kanssa. Ei paljon yksinkertaisempaa voi olla. Ja se karamellisoitu sipuli on koukuttavan makuista. Miten hyvin se sopisikaan hot dogiin... Tai lämpimään juustosalaattiin...

Karamellisoitu sipuli

2 sipulia renkaiksi viipaloituna
oliiviöljyä
reilu 1/2 dl fariinisokeria
kuivattua chiliä
suolaa
pippuria

Kuumenna pari ruokalusikallista öljyä pannulla. Heitä joukkoon sipulirenkaat ja paista välillä sekoittaen noin 5 minuuttia tai kunnes sipulit ovat pehmenneet. Laske lämpöä ja lisää joukkoon sokeri. Mausta kuivatulla chilirouheella, suolalla ja pippurilla. Jatka kypsentämistä vielä reilut 5 minuuttia kunnes sokeri on karamellisoitunut.

2 kommenttia:

  1. Nam! Tää näyttää ja kuulostaa herkulta :-) Mulla on kamala nälkä ja pitäisi tehdä vielä jotain iltapalaa, mutta täällä mä vaan kiertelen lueskelemassa ihania leivonta- ja ruokablogeja.. :-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, erityisesti karamellisoitu sipuli oli ihan huippua. Minulle käy ainakin ruokablogien kanssa käy välillä nälkäisenä samoin kuin ruokakaupassa. Sitä vain ahnehtii silmillään je kerää koriin kaikkea, mutta siitä eteenpäin ei jotenkin onnistu siirtymään.

    VastaaPoista