sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Brunssista tuli pannukakku.



Lilyn toimitus etsii parhaita brunssireseptejä. Aamiais-fanina haluan ehdottomasti kertoa omasta tämän hetkisestä suosikistani. Nämä söpöt pannukakut paistetaan pienissä valurautapannuissa uunissa ja paistamisen jälkeen päälle kootaan keko, jotakin hyvää. Jokainen syöjä saa oman pannunsa, mutta mikään ei tietysti estä paistamasta pannukakku isommassa pannussa useammalle ihmiselle jaettavaksi.

Tänään sunnuntaina paistoin pannarin pinnalle pekonista, sipulista ja omenasta syksyisen makuisen yhdistelmän, jonka maustoin timjamilla. Omena ja timjami vaan sopivat yhteen niin mielettömän hyvin. Toisena vaihtoehtona olisi ollut pekonin, sipulin ja kesäkurpitsan yhdistelmä. Aiemmin olen keonnut pannukakulle kanttarelleja ja ilmakuivattua kinkkua. Tätä ruokaa voi muokata loputtomasti. Myös katkaravuista voisi saada jotain kivaa pannukakun päälle. Ohje on muokattu aikanaan Glorian ruosta & viinistä otetusta reseptistä.

Pienet pannukakut (4 kpl)

1 dl maitoa
1 dl kermaa
1 dl täysjyväpelttijauhoja
1 kananmuna
suolaa
pilkottua ruohosipulia
voita

Sekoita maidosta, kermasta, jauhoista ja suolasta tasainen massa. Vatkaa muna joukkoon ja maista taikina silputuilla yrteillä.

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Anna taikinan turvota uunin lämpiämisen ajan. Uunin kuumuttua laita nokare voita jokaiseen pannuun ja nosta pannut uuniin hetkeksi, jotta voi sulaa. Kaada taikina pannuihin ja paista pannukakkuja uunissa reilut 10 minuuttia. Pannukakkujen paistumisen aikana voit valmistaa haluamasi seoksen pannukakkujen päälle nostettavaksi.

Mukiin kuumaa kahvia ja ihana päivä voi alkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti