maanantai 23. heinäkuuta 2012

Kotona Ja ravintolassa - Bebe Rebozo

Kotona ollaan. Kylläkin vain yksi yö ja sitten lomamatkailu taas jatkuu kohti Haminaa. Kesäinen Berliini oli sateinen, aurinkoinen, koukuttava, mielenkiintoinen, herkullinen ja täyttävä. Söimme ihastuttavia aamiaisia ja kävimme mielenkiintoisissa ravintoloissa. Olin etukäteen kerännyt paljon vinkkejä lehdistä ja blogeista. Kaikkia ei ehtinyt edes toteuttaa. Laivalla taas sai nauttia auringosta ja merestä kaikessa rauhassa. Nyt mieli ja kädet halajavat jo keittiöön. Yrtit parvekkeella rehottavat ja toripöydät notkuvat. Tämä on ehdottomasti vuoden paras aika keittiössä. Onneksi Haminassa odottaa hyvä keittiö, grilli ja muutamat ruokavieraatkin.

En voi muuta kuin ihailla Berliinin ravintoloitsijoiden rohkeutta ja ideoita. Kaupungista löytyy mitä erikoisempia ravintoloita, joiden ruokalista voi perustua yhteen loistavaan ajatukseen. Tällainen on esimerkiksi päärautatieaseman takaa, hiljaiselta teollisuuskadulta löytyvä Bebe Rebozo.

Olin varanut ravintolasta pöydän samana aamuna, mutta sisään astuminen vaati hieman rohkeutta. Ulospäin paikkaa olisi luullut korkeintaan kebab-luolaksi. Sisältä löytyi kauniisti laitettu tila, jossa oli mustavalkoiset laattalattiat.

Ruokalistalla oli oikeastaan kaksi alkuruokavaihtoehtoa: ostereita tai cevicheä. Cevicheä sai kolmella tapaa maustettuna. Minun ihanan raikkaassa annoksessani oli granaattiomenaa ja fenkolia. Kastikkeessa ainakin runsaasti minttua ja limeä.

Pääruoaksi oli pihvi, joko sisäfilee tai entrecote. Pihvin alkuperämaan sai valita Irlannin, Argentiinan, Saksan ja USAn välillä. Saksassa kun olimme, päädyimme saksalaisiin pihveihin. Lisukkeena ranskalaisia ja papuja. Lihattomille listalta löytyi ceasarsalaatti. Siinä kaikkia. Niin ja jälkiruoaksi löytyi creme brulee. Minusta tällaisissa ravintoloissa, jotka uskaltavat pitää listan todella lyhyenä, on jotakin erittäin viehättävää.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti