tiistai 19. kesäkuuta 2012

Carbonara sydän primavera.



Minä jaksan vieläkin innostua parsasta. Juhannuksen jälkeen on toivottavasti jo uusiakin innostuksen aiheita. Pari viikkoa sitten tein ihanaa pasta carbonara primaveraa Glorian ruoan & viinin ohjeen mukaan. Ohje yhdistää hauskasti kaksi klassikkopastaa: carbonaran kinkun, juuston ja kananmunan sekä primaveran keväiset kasvikset.

Pasta carbonara primavera

400 g keväisiä kasviksia esim. parsaa ja sokeriherneenpalkoja
80 g parmankinkkua
50 g voita
3 rkl kuohukermaa
1 dl vastaraastettua parmesaania
1/2 tl suolaa
mustapippuria

Lisäksi
keitettyä spaghettia
kananmuna per henkilö

Leikkaa kasvikset sopiviksi suupaloiksi. Poista parsasta kova tyvi ja kuori tarvittaessa. Esikeitä kasviksia muutama minuutti vähässä vedessä, kunnes ne ovat napakan pehmeitä. Kaada keitinvesi pois ja valuta kylmää vettä päälle, niin kasvikset säilyvät kauniin vihreinä.

Kuutioi kinkku. Sulata voi kattilassa. Sekoita kerma ja juusto joukkoon ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Yhdistä seos, spaghetti, kinkku ja kasvikset. Jos pasta tuntuu liian kuivalta, voit lisätä hieman kermaa.

Paista munat voissa paistinpannulla niin, että keltuainen jää vielä melko raa´aksi. Mausta suolalla. Nosta jokaisen pasta-annoksen päälle paistettu kananmuna. Kruunaa annos raastetulla parmesaanilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti