torstai 3. toukokuuta 2012

Juhlatutkijan vitello tonnato -salaatti.

Gloriassa ilmestyy juttusarja, jossa ruokaihmiset kertovat 10 parasta reseptiään. Se on yksi lemppari ruokajutuistani, sillä mielestäni on mukava lukea ihmisten ajatuksia ruoasta. Yleensä itsekin aina näkee jotakin uudella tavalla. Mielenkiintoisimmat jutut leikkaan talteen ja luen niitä inspiraatiota tai reseptiä kaivatessani.

Viime viikonloppuna teimme juhlatutkija (mikä ihanan kuuloinen ammatti!) Johanna Catanin ohjeen pohjalta salaattia vitello tonnaton tapaan. Salaatti yhdistää vitello tonnaton tapaan lihan ja tonnikalakastikkeen ja muodostuu kokonaiseksi ateriaksi kasvisten avulla. Teimme ohjeeseen muutamia muutoksia aikataulun ja kaapin sisältöjen vuoksi. Alla ohje, kuten me sen teimme. Olen tällä hetkellä aivan hullaantunut uunissa kypsennettyihin/kuivattuihin tomaatteihin, joten onneksi niitä sai laittaa tähänkin salaattiin.



Salaatti vitello tonnaton tapaan

600 g naudan ulkofileetä (tai vasikkaa)
250 g terttutomaatteja
erilaisia salaatteja
2 dl siitakesieniä
1 pkt halloumia
1 porkkana
1 punasipuli

Kastike
noin 6 sardellifileetä purkista
1 tlk tonnikalaa
1 munankeltuainen
2 rkl karkeaa dijon-sinappia
reilu 1/2 dl rypsiöljyä
2 rkl sitruunamehua
2 valkosipulinkynttä
1/2 dl kermaviiliä
suolaa
mustapippuria

Laita tomaatit uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja ripottele päälle vähän öljyä. Kypsennä 85-asteisessa uunissa 4 tuntia. Jos aika ei riitä, niin nosta lämpötilaa. Tomaattien on tarkoitus kuivahtaa. Ja niitä kannattaa tehdä kerralla isompi määrä.

Ruskista filee pannulla. Kypsennä uunissa, kunnes sisälämpötila on noin 55 astetta ja anna vetäytyä folioon käärittynä.

Ruskista sienet ja halloumi. Pese ja revi salaatit ja suikaloi porkkana ja sipuli. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.

Valmista kastike. Hienonna sardellit ja tonnikala haarukalla. Lisää joukkoon keltuainen, sinappi ja mausteet. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan vispaten, jotta kastike ei juoksetu. Sekoita lopussa joukkoon kermaviili.

Lisää tomaatit ja lihat salaatin joukkoon ja kaada runsaasti kastiketta päälle. Lehden suosituksen mukaisesti nautimme salaatin seurana italiailaista punaviiniä Fiulot Barbera d´Asti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti