tiistai 10. huhtikuuta 2012

Espressoa ja pashakakkua.


Pääsiäisen kunniaksi kaivoin kaapista kymmenen vuotta siellä pölyttyneen mutteripannun ja ostin Parhialan Siirtomaatavaraliikkeestä vastajauhettua espressoa.

Illallisen jälkeen viritin pannun ja odotin hetken. Ei aikaakaan kun nautimme espressoa pashakakun ja jälkiruokaviinin kanssa. Ihana mutteripannu! Miksi hylkäsinkään sinut niin pitkäksi aikaa?


Pashakakun ohje on kopioitu joskus jostakin naistenlehdestä. Kakku maistui ihan jogurttirusinan kuorrutukselta. Vähän valkosuklaiselta, makealta ja vähän happamalta.

Suklaapashakakku

Pohja
100 g kaurakeksejä tai digestive-keksejä
30 g voita

Murskaa keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte
200 g valkosuklaata
1 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
1/2 dl rusinoita
1/2 dl rouhittuja manteleita

Paloittele suklaa. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvan kuumaksi. Siirrä kattila pois levyltä, lisää suklaapalat ja anna suklaapalojen sulaa kerman joukkoon. Sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Vatkaa tuorejuusto ja rahka tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon suklaa-kermaseos ja sekoita. Pilko rusinat ja rouhi mantelit ja lisää ne täytteeseen.

Kaada täyte keksipohjalle ja siirrä jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti