sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Ylellinen kalapuikko.

Kalapuikkokin voi olla ylellistä viikonloppuruokaa. Ainakin jos sen valmistaa mateen fileestä. Viime talvena uskaltauduin tutustumaan madekeittoon. Tänä vuonna se oli jo vanha ystävä, joka oli hauska tavata uudestaan, mutta mateelle oli annettava muitakin mahdollisuuksia.

Vanhasta Glorian ruoasta ja viinistä inspiroituneena teimme friteraattuja kalapuikkoja mateesta. Meidän madepuikot eivät kyllä olleet niin kovin puikkomaisia. Frittitaikina sekoitettiin kananmunakeltuaisesta, vehnäjauhoista, vehnäoluesta ja valkuaisvaahdosta. Lisukkeena nautimme, kuten klassiseen fish & chips ateriaan kuuluukin, itse tehtyjä ranskalaisia ja kastikkeeksi sekoitin remouladen majoneesista ja venäläisestä jogurtista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti