torstai 2. helmikuuta 2012

Wallenbergin pihvit.

Wallenbergin pihvien sanotaan olevan jauheliharuokien aatelia. Ja valtavan hyviä ne olivatkin. Wallenbergin pihvithän tehdään vasikanjauhelihasta ja huomasin, että aika monessa ohjeessa mukaan laitettiin myös kateenkorvaa.


Meidän ohjeessa ei. Luin ohjeen kunnolla vasta, kun aloitimme ruoan laiton, joten pihvit eivät ehtineet levätä ennen paistamista kovinkaan kauan. Ohje oli joululahjaksi saamastani Lähiruokaa-kirjasta, joka on halattavan ihanan Michael Björklundin ensimmäinen oma keittokirja. Kirjasta on jo listattu monta hyvää ohjetta odottamaan tekemistä.

Me olimme oikein perinteisiä ja söimme Wallenbergin pihvit perunamuusin, keitettyjen herneiden ja voisulan kanssa.

Wallenbergin pihvit

600 g vasikanjauhelihaa
suolaa
valkopippuria
4-6 dl kermaa
1 kananmuna
2 dl korppujauhoja
voita paistamiseen

Jäähdytä jauheliha, kerma ja kananmuna jääkaapissa mahdollisimman kylmiksi. Sekoita jauheliha, suola ja pippuri. Lisää kerma tilkka kerrallaan niin, että seos pysyy tasalaatuisena. Sekoita joukkoon lopuksi muna. Voit hyvin sekoittaa kerman joukkoon yleiskoneella pienellä teholla, jos yleiskoneen omistat.

Muotoile massasta kastelluin käsin neljä pihviä. Kaada korppujauhot lautaselle, leivitä pihvit ja nosta ne jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Paista pihvit pannulla runsaassa voissa keskilämmöllä, jotta ne ruskistuvat, mutta jäävät sisältä aavistuksen punertaviksi.

Voita saa mielestäni olla todella runsaasti, jotta leivitys muodostaa ikään kuin kuoren pihvin ympärille ja mehukkuus säilyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti