maanantai 13. helmikuuta 2012

Osso bucco on naudan potka.

Osso bucco eli naudan potka haudutettiin Olivian ohjeen mukaan. Ohje oli vähän italialaistyylinen ja erityisesti liemi oli herkullista. Naudan potka ei ainakaan tällä kertaa kiilannut karitsan potkan ohi minun top-listallani. Liha ei ollut niin haarukoitavan pehmeää ja potkaviipaleesta oli hieman hankala löytää syötävää. Parin viikon päästä kokeillaan poron potkaa, joten katsotaan, mikä on sitten järjestys.

Osso buccoa tomaatti-fenkolikastikkeessa

4 naudan potkaa viipaleina
voita
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 fenkoli
2 tomaattia
1 prk tomaattimurskaa
1 dl punaviiniä
2 dl vettä
1 dl demi glace -kastikepohjaa
2 tl pieniä kapriksia
2 tl sokeria
suolaa
mustapippuria

Ota potkut huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoan valmistamista.

Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipuli. Halkaisen fenkoli, huuhtele, poista kanta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuutio tomaatit.

Ruskista potkaviipaleet kunnolla voissa molemmin puolin. Nosta lihat uunipataan. Lisää kasvikset ja muut ainekset.

Hauduta ilman kantta 175-asteisessa uunissa 1,5 tuntia.

Tarjoa pastan ja vihreän raikkaan salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti