tiistai 21. helmikuuta 2012

Hernekeitto - joulukinkku parhaassa muodossa.

Ei täällä kuitenkaan laskiaista pelkällä pullalla vietetä. Pullan lisäksi laskiaiseen kuuluu hernari. Hernekeitto ja kinkun tuoksu ovat kaksi suurinta syytä, miksi haluan joka vuosi paistaa joulukinkun. Sitten vahdin koko joulun kinkkua silmä tarkkana, että siitä varmasti riittää tarpeeksi pakkaseen hernekeittoa varten. Ja kinkkuliemi täytyy tietysti myös pakastaa.

Meidän hernekeitossa on paljon lientä ja sitä keitetään niin kauan, että herneet ovat lähes sulautuneet liemeen. Ja sitä keitetään niin paljon, että siitä syödään vähintään neljänä iltana. Kinkkulientä ja kinkkua sisältävä hernekeitto ei tarvitse mitään mausteita, vaan saa makunsa kinkusta ja pitkästä keittoajasta.


Tämän tiistain paras uutinen muuten saapui postilaatikosta. Hanna Jensen kirjoittaa taas ruokajuttuja Oliviaan. Ainakin paperiversioon. Tulisipa vielä verkkoonkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti