torstai 16. helmikuuta 2012

Baskilainen kanapata.


Lämpöä ja väriä talveen tuo baskilainen paprika-kanapata. Ohje on Hansin kirjasta Ruokaa Ranskasta. Kanana meillä oli lahjaksi saadun Delicard-lahjakortin kautta tilattu ruotsalainen luomubroileri. En olekaan vielä ehtinyt kokeilla Kariniemen viime vuoden lopulla lanseeramia luomukanoja. Nettisivujen mukaan niitä pitää kypsentää keittämällä 2-3 tuntia ennen kuin se on käyttövalmista. En kyllä tiedä koskeeko se myös tällaisia pataruokia.

Baskilainen paprika-kanapata

1 broileri
suolaa
mustapippuria
2 punaista paprikaa
1 vihreä paprika
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 prk kokonaisia säilyketomaatteja
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
1 tl paprikajauhetta
1/4 tl cayennepippuria tai maun mukaan enemmän
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kanalientä
silputtua persiljaa

Paloittele broileri kahdeksaan osaan ja hiero paloihin suolaa ja pippuria.

Puhdista paprikat ja leikkaa suikaleiksi. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Puolita säilyketomaatit.

Kuumenna öljy ja voi padassa. Lisää broilerinpalat ja ruskista. Nosta broilerit syrjään.

Sekoita rasvaan paprikajauhe ja kuumenna noin minuutti, lisää pilkotut tuoreet vihannekset ja kypsennä viisi minuuttia. Mausta cayennepippurilla. Lisää tomaatit liemineen, viini, kanaliemi ja broilerinpalat. Anna muhia kannen alla hiljalleen noin 20 minuuttia. Nosta pata tämän jälkeen ilman kantta 200-asteiseen uuniin ja anna muhia vielä noin tunti. Lisää lopksi joukkoon persilja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti