lauantai 14. tammikuuta 2012

Valkosipulisella voilla kuorrutettu Etanapannu.

Juuri kun pääsin hehkuttamasta yhtä säilykettä, niin toinen muistutti olemassaolostaan. Purkkiin säilötyt etanat ovat nimittäin mitä parhain alkuruoka tai pikkusyötävä tähän kylmään aikaan vuodesta. Tietysti niitä voisi tehdä pääruoaksikin, mutta valkosipuli-sinihomejuustovoilla kuorrutetut etanat ovat sen verran täyteläisiä, että minulle kuusi on juuri sopiva määrä.


Ohje on alunperin Pastanjauhajilta. Itse olen lisännyt joukkoon yleensä raastettua sitruunan kuorta tuomaan raikkautta. Myös chili sopii hyvin ja juustonkin voi vaihtaa esimerkiksi parmesaaniin.

Etanapannu
1 prk etanoita (24 kpl)
100 g voita
70 g sinihomejuustoa
3 valkosipulinkynttä
persiljaa hienoksi hakattuna
raastettua sitruunankuorta

Huuhtele etanat huolellisesti. Jos sinulla on etanapannu, niin laita yksi etana per kolo. Etanat voi hyvin myös valmistaa pienissä uunin kestävissä annoskulhoissa.

Valmista tahna sekoittamalla ainekset keskenään. Laita jokaisen etanan päälle nokarellinen tahnaa. Paista 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoa etanat hyvän rapeakuorisen leivän kanssa, jotta saat varmasti syötyä kaiken ihanan sulaneen tahnan.

1 kommentti:

  1. Nam, kuulostaapa ja näyttääpä hyvältä! :) Valkosipulietanat ovat suurta herkkuani, sinihomejuuston kanssa en ole niitä ennen syönyt, mutta pitääpä ehdottomasti testata. :)

    VastaaPoista