perjantai 6. tammikuuta 2012

Koukussa - mausteiset mantelit.


Olen rakastunut, täysin koukuttunut ja hullaantunut. Mausteiset mantelit ovat iskeneet suoraan johonkin minun makuaistini hermokeskukseen ja niin kauan kuin kulhossa pilkottaa yksikin manteli en saa mielenrauhaa ennen kuin olen syönyt sen. Ohje on kirjasta Makuja ja tuoksuja pähkinäpuun alla. Mietin tässä juuri, että nämä toimisivat varmasti hyvin myös lounassalaatissa.

Mausteiset mantelit

200 g kuorellisia manteleita
1 rkl tuoretta rosmariinia
1 tl kuivattua rosmariinia
1/2 tl cayennepippuria
1 rkl oliiviöljyä
1 1/2 tl sormisuolaa
1 tl raakaruokosokeria
1 puristettu valkosipulinkynsi

Kalttaa mantelit keittämällä niitä noin minuutti kiehuvassa vedessä. Tämän jälkeen kuoret irtoavat helposti sormin.

Riivi tuoreet rosmariininlehdet varresta ja hienonna. Sekoita öljy manteleiden joukkoon pienessä kulhossa. Kaada sekaan kaikki muut aineet valkosipulia lukuunottamatta ja sekoita hyvin, jotta mausteet tarttuvat manteleihin. Lisää valkosipuli ja sekoita uudelleen.

Pane mantelit uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda niitä 210 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia, kunnes mantelit ovat vaalean kullanruskeita. Sekoita ja anna jäähtyä. Katso kuinka kauan mantelit säilyvät kulhossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti