tiistai 6. joulukuuta 2011

Silakkapihvi piparjuurella.

Silakkapihvit ovat mielestäni jotenkin erityisen perinteistä, suomalaista kotiruokaa. Ajatustasolla ne tuntuvat jotenkin erityisen työläiltä. Näiden kahden syyn takia ne päätyivät vapaan maanantain ja itsenäisyyspäivän aaton ruoaksi.


Silakat ostettiin kokonaisina Hakaniemen hallista. Itse fileoiduissa silakoissa on kuulemma enemmän makua kuin koneella fileoiduissa. Ja pihvit olivat kyllä harvinaisen maukkaita. Onni on puoliso, joka osaa ja jaksaa fileoida silakan.


Ohje ruoalle on kirjasta Strömsö. Silakkapihvit täytettiin tuoreella piparjuurella maustetulla tuorejuustolla, mielestäni piparjuurta saa olla runsaasti, jotta se maistuu kunnolla, leivitettiin ruisjauhoissa ja paistettiin voi-öljyseoksessa. Seurana perunamuusia ja kapriksilla ja dijonilla maustettua ranskankermaa. Ja juomana olutta. Olen muuten opetellut juomaan olutta vasta pari vuotta sitten. Tällä hetkellä suosikkini erityisesti ruoan kanssa on Nokian Panimon EloWehnä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti