lauantai 19. marraskuuta 2011

Venäläinen hirvipata odotetuille vieraille.

Viime viikonloppuna meillä oli onneksi kivojakin vieraita niiden ikävien lisäksi. Vanhempia ja miehen vanhempia oli odotettu innolla kyläilemään koko syksy. Viime syksynä ensimmäistä kertaa tehtyä venäläistä hirvipataa säästeltiin tänä vuonna erityisesti heitä varten. Ja onneksi se onnistui tälläkin kertaa aivan loistavasti.


Resepti on Glorian ruoasta & viinistä. Voimakkaana lihaliemenä olemme käyttäneet keististä ylijäänyttä keitinlientä, jonka olemme pakastaneet. Oluen ja makeuden ansiosta se antaa ihan oman sävynsä padalle.

Venäläinen hirvipata

1 kg hirven sisä- tai ulkopaistia
4 sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 venäläistä suolakurkkua
voita
3 rkl hunajaa
mustapippuria
2 tl cayennepippuria
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl voimakasta lihalientä
150 g sinihomejuustoa
240 g smetanaa

Kuori ja viipaloi sipulit ja kuutioi suolakurkut. Kuutioi liha noin 3x3 cm kokoisiksi paloiksi. Paista padassa lihakuutioihin kaunis väri voissa. Lisää sipulit ja hunaja. Sekoita hyvin ja lisää kuutioidut suolakurkut. Jatka paistamista noin 5 minuuttia. Mausta pippureilla. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja paista niitä käännellen muutama minuutti. Lisää lihaliemi ja murustele juusto joukkoon. Sekoita kunnes juusto sulaa ja lisää lopuksi smetana.

Peitä pata kannella ja nosta se 200-asteiseen uunin noin tunniksi. Alenna sen jälkeen lämpö 150-asteeseen ja kypsennä vielä ainakin puolisen tuntia. Pidempäänkin voi aivan hyvin hauduttaa. Tarkoitus on saada lihasta mahdollisimman mureaa.

Ota kansi padan päältä ja anna padan olla vielä hetki uunissa, jotta pinta saa väriä ja kastike kiehuu hieman kasaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti