torstai 20. lokakuuta 2011

Perunacurry.

Tähän mennessä herkullisin vegaaniruoka on löytynyt. Tämän hyvänä puolena on herkullisuuden lisäksi se, että tämä ei ole laisinkaan sesongista riippuvainen, kuten edellisellä kerralla tehty sieni-kaalisalaatti. Peruna ja sipuli ovat siitä hauskoja, että niitä saa oikeastaan aina ja kaikkialta. Ruoan huonoksi puoleksi voi kyllä laskea sen, että proteiinia siitä ei juurikaan saa.

Ohje on alkuvuodesta ilmestyneestä Glorian ruoasta&viinistä. Lehdessä 4 ruokaihmistä antoivat omat kasvisruokareseptinsä. Perunacurry on Anton & Antonin perustajan Andrea Hasselblattin resepti. Korvasin ohjeessa käytetyn kirkastetun voin kookosöljyllä. Andrea ehdottaa käyttämään kookosmaidon sijasta myös vuohenmaitoa tai kuohukermaa. Peruna jaksaa näköjään yllättää aina välillä.

Perunacurry

1 kg kiinteämaltoisia perunoita
4 keltasipulia
4 valkosipulinkynttä
2 rkl kookosöljyä
1 rkl rypsiöljyä
1 tlk kuorittuja tomaatteja tai tomaattimurskaa
1 tlk kookosmaitoa

Mausteseos
1 tl kurkumaa
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl juustokuminaa
1/2 tl kanelia
1/2 tl jauhettua neilikkaa
1/4 tl chilijauhetta
1 tl suolaa

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Jauha mausteseoksen ainekset morttelissa tasaiseksi.

Kuori ja lohko perunat ja sipulit. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota valkosipulia ja mausteseosta hetki öljyseoksessa. Lisää sipulit ja perunat. Kuullota käännellen hetki, jotta mausteet sekoittuvat perunoihin tasaisesti. Lisää tomaatit ja anna kiehahtaa. Sekoita joukkoon kookosmaitoa ja kaada ruoka uunivuokaan. Hauduta uunissa 1-2 tuntia.

Voit tarjota curryn esim. ohran ja salaatin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti