perjantai 30. syyskuuta 2011

Lämmin papu-sienisalaatti.


Vegaanisten ruokien fiilistely ja projekti jatkuu syksyisellä lämpimällä salaatilla. Alkuperäisessä Glorian ruoassa & viinissä olleessa ohjeessa käytettiin sekä öljyä että voita, mutta teeman mukaisesti korvasin voin kokonaan öljyllä.

Salaatti oli ihanaa. Sienet tuovat ruokiin tietynlaista täyteläisyyttä, jota ainakin minun on vaikea saada ruokiin ilman eläinkunnan tuotteita. Sienissähän tunnetusti on umamia, joten ehkä kysymys on juuri siitä.

Lämmin papu-sienisalaatti

500 g vihreitä tuoreita papuja
2 salottisipulia
1 l metsäsieniä puhdistetuttana
1 pieni kaali (tai kurttukaali)
3 rkl öljyä (oliivi ja/tai rypsi)
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl murskattuja korianterinsiemeniä
400 g säilöttyjä kidneypapuja
2 rkl makeaa soijakastiketta

Huuhtele vihreät pavut ja poista tarvittaessa kovat kannat. Keitä pavut suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 8-10 minuuttia. Huuhtele pavut heti kylmällä vedellä.

Kuori ja hienonna sipulit ja sienet. Viipaloi kaali. Kuumenna öljy paistinpannussa. Kuullota sipulia, sieniä ja fenkolin- sekä korianterinsiemeniä melko kovalla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes sienistä irtoava neste haihtuu. Lisää kaali ja paista vielä hetki, kunnes kaali pehmenee.

Huuhtele kidneypavut ja lisää ne pannuun vihreiden papujen kanssa. Anna lämmetä hetki. Mausta soijalla. Tarjoa lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti