lauantai 17. syyskuuta 2011

Kaupunkiretki Turkuun.

Teimme yhden yön hauskan kaupunkiretken Turkuun. Niinkin lyhyeen matkaan mahtuu yllättävän paljon makuja. Matka Turkuun alkoi tietysti aamiaisella Helsingissä. Klaus K:n aamiainen oli juuri niin hyvä kun toivoa saattaa. Usein hotellien aamiaiset sisältävät kaupungista ja sesongista riippumatta samat leivät, juustot ja ananakset ja paikalliset erikoisuudet ja pientuottajien tuotteet loistavat poissaolollaan. Toista on Klaus K:n aamiaisella. Lähes kaikki tulee pieniltä tiloilta tai omasta keittiöstä ja alkuperä on kerrottu. Ihastuin erityisesti tyrni-omenamehuun, muikkuihin, ohrapuuroon, munakokkeliin ja juustoihin. Tälle aamiaisella on päästävä uudestaan.





Turussa meitä ilahdutti Logomon näyttelyt ja kahvi, aurinkoinen sää ja samppanja E.Ekblomilla. Illaksi olimme varanneet pöydän Mamista. Ruokalista oli juuri sellainen josta pidän, ei liian laaja ja sesongissa. Listalla oli neljä vaihtoehtoa niin alku- pää- kuin jälkiruoaksikin. Ruoka oli herkullista, annokset yllättävänkin isoja, tunnelma rento ja välitön. Tarjoilija valitsi pyynnöstämme ruoille viinit. Puhelimella otetut kuvat eivät tee oikeutta annoksille ja jälkiruokien kuvaus unohtui kokonaan. Minun alkuruokanani olleen härkäpaistin kastikkeessa oli juuri se salaperäinen maku, jota olen yrittänyt selvittää jo useamman vuoden. Salaisuudeksi se jäi edelleen. Jussin prässätty häränrinta vei kuulemma suoraan lapsuuteen ja mummin keittiöön Tapiolaan. Ihania puhtaita makuja.

Luomuhäränpaistia, marinoituja kanttarelleja ja Waldemar-kastiketta

Mamin etanoita

Prässättyä häränrintaa ja sinappikastiketta

Hiillostettua siikaa ja katkarapukastiketta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti