lauantai 6. elokuuta 2011

Vadelmanpunaista lautasella.

Tänä vuonna vadelmat ovat maistuneet jotenkin poikkeuksellisen hyvälle. Ja tarkoitan ihan torilta ostettuja puutarhavadelmia, en itse puskista noukittuja, pieniä ja makeita helmiä. Ne ovat aina erityisen hyviä. Vadelmat ovat päätyneet niin aamupalalle kuin alku- ja jälkiruokiinkin. Eilen teimme aivan ihanaa alkuruokaa, jota täytyy tehdä nyt tai sitten ensi kesänä. Tämä ruoka vaatii tuoreita vadelmia. Ohje on ruotsalaisesta Elle mat och vin -lehdestä ja siitä riittää alkuruoaksi neljälle.

Vadelmainen ja pähkinäinen carpaccio
100 g präst-juustoa hienoksi raastettuna
300 g naudan sisäfileetä
suolaa
mustapippuria
1 kypsä avokado
1 rasia tuoreita vadelmia
1 dl paahdettuja pistaasipähkinöitä (saksanpähkinöitä)

Kastike
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl valko/sherry/vadelmaviinietikkaa
suolaa
pippuria
(hieman hunajaa)

Valmista ensin kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Tarkista kaipaako kastike hunajaa makeutukseksi vai ei ja toimi sen mukaan.

Levitä juustoraaste ohuelti leivinpaperille ja paista 180 asteisessa uunissa 7-8 minuuttia. Varo paistamasta liikaa, sillä juuston maku muuttuu todella kitkeräksi. Anna juuston jäähtyä pellillä.

Ruskista sisäfilee pinnalta ja mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Lihan kuuluu olla ruskistunut ainoastaan pinnalta ja raakaa sisältä.

Levitä lihaviipaleet vadille. Jaa lihan päälle paloiteltu avokado, vadelmat ja pähkinät. Mausta kastikkeella, suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi annokseen juustolevy palasina. Tarjoa heti.


Pöytää kaunistaa parvekkeelta poimittu tillin kukka.

2 kommenttia:

  1. Meilläkin oli tillinkukka pöytävaasissa tällä viikolla.

    VastaaPoista
  2. Ne on niin kivoja. Parvekkeella kasvavasta syötävästä voi olla monenlaista iloa!

    VastaaPoista