keskiviikko 3. elokuuta 2011

Mustikkasuu.

Suu mustikassa ja nenä kirjassa. Kesän ja loman yksinkertaista ylellisyyttä. Mustikkapiirakassa olen vannoutunut muropohjan kannattaja. Päällistä voi sitten vaihdella; muruilla, kermaviilillä tai ihan vaan pelkillä mustikoilla. Tämä ohje on Anna-Leena Härkösen kirjasta "Sopan syvin olemus".

Mustikkapiirakka
2 1/2 dl jauhoja
vajaa 1 dl sokeria
1/2 tl leivinjauhetta
150 g voita
2 rkl vettä
voita vuoan voiteluun

Täyte:
4 dl mustikoita
1/2 dl sokeria

Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe keskenään. Nypi voi joukkoon, niin että seos on murumaista. Sekoita joukkoon vesi. Anna taikinan mielellään levätä jääkaapissa vähän aikaa. Painele 2/3 taikinasta voidellun piirasvuoan pohjalle. Jätä loput hetkeksi odottamaan. Paista pohjaa 175 asteessa noin 8 minuuttia. Kaada päälle mustikat ja ripottele sokeri päälle. Murustele loppu taikina mustikoiden päälle ja paista vielä noin 20 minuuttia kunnes piirakka on kauniin värinen. Hyvää sellaisenaan tai vaniljajätskin kanssa.

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti