sunnuntai 28. elokuuta 2011

Kuin kaksi marjaa.

Purppurainen väriteema näyttää jatkuvan. Samoin kuin marjakausi. Loppukesän salaatin ohje on vanhasta Olivia-lehdestä. Täytyy kertoa, että minä kyllä kaipaan Hanna Jensenin Oliviaan kirjoittamia ruokajuttuja aika paljon. Löysin niistä enemmän inspiroivia reseptejä kuin nykyisistä.


Tämä salaatin juju on mustaherukka-dijonkastike. Itse salaatti sekoitetaan erilaisista salaateista, pensasmustikoista, kurkusta, paistetusta ilmakuivatusta kinkusta ja vuohenjuustosta, jonka voi joko paistaa tai jättää paistamatta. Salaatti viimeistellään kauniin värisellä kastikkeella.

Mustaherukka-dijonkastike
2 dl mustaherukoita
2 rkl hunajalla maustettua dijon-sinappia
1 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria

Mittaa mustaherukat lävikköön ja puserra puunuijalla lävikön läpi. Tarvitset kastikkeeseen 1/2 dl paseerattua mustaherukkaa. Sekoita paseeratut herukat, sinappi ja hunaja kulhossa. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippurilla. Laita kastike vähintään puoleksi tunniksi kylmään tekeytymään. Kastike jähmettyy hieman, kun se saa levätä kylmässä.

Tuli juuri mieleeni, että tämä kastike voisi toimia hyvin myös kanasalaatin kanssa. Täytyykin kokeilla niin kauan kun vielä saa tuoreita mustaherukoita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti