perjantai 8. heinäkuuta 2011

Mojito.

Rakastuin mojitoon viime kesänä, paljon myöhemmin kuin kaikki muut. Nyt tuntuu, etten saa makuyhdistelmästä tarpeekseni ja olen tehnyt siitä kakunkin. Limen ja mintun yhdistelmä on raikas, sokeri tuo makeutta ja rommi potkua. Pelkästään mojiton takia istutin parvekkeellemme tänä ja viime kesänä minttua, mutta nyt se on kyllä hiipinyt mukaan muihinkin ruokiin. Parhaaltahan mojito maistuu, kun joku muu tekee sen, mutta onnistuu tekeminen kotioloissakin. Ainoa haaste itselleni on soodavesi, sillä kaupan kivennäisvedet maistuvat mielestäni vähän liian suolaiselle. Ehkä lisään ostoslistalle soodasifonin mojitojen tehtailua varten. Keitin alkuviikosta raparperisiirappia raparperimojitoa varten, mutta sen testailu taitaa jäädä heinäkuun loppuun. Viikonloppun ohjelmassa on Turku ja rock rock, toivottavasti myös muutama mojito.


Mojito
1 annos
1 (luomu)lime
kourallinen minttua
1 rkl ruokosokeria
4 cl rommia
kivennäisvettä
jäämurskaa
Laita limen lohkot ja minttu tukevan lasin pohjalle. Lisää sokeri. Survo aineksia voimakkaasti niin että maut sekoittuvat. Lisää lasi täyteen jäämurskaa. Kaada päälle 4 cl rommia ja saman verran kivennäsvettä.

Mats-Eric Nilsson sanoo kirjassaan Aitoa ruokaa, että jos mojiton teko tuntuu vaivalloiselta, niin sitten ei varmaankaan tee tarpeeksi mieli mojitoa... Tällä hän lähinnä ottaa kantaa valmiisiin drinkkisekoituksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti