Tämän yksinkertaisen salaatin resepti on peräisin kirjasta. Salaatti on nimeltään Tonnikalasalaatti Sóllerin tapaan ja resepti löytyy avokadon alta. Yritän syödä tonnikalaa mahdollisimman harvoin, koska se on niin uhanalainen, mutta joskus tästäkin tulee laistettua.
Tonnikalasalaatti Sóllerin tapaan
vihreää salaattia
öljy-viinietikkakastiketta (öljyä, viinietikkaa, suolaa, pippuria ja hunajaa)
1 tlk isoja valkoisia papuja
3 tomaattia
1/2 kurkku
1-2 salottisipulia
1 tlk tonnikalaa öljyssä
1 iso avokado
100 g chévreä
basilikaa
Aloita huutelemalla salaatinlehdet ja kuivaamalla ne. Huhtele tölkkipavut kylmällä vedellä, leikkaa tomaatit reiluiksi paloiksi ja kurkku kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi avokado. Sekoita kulhossa salaatti, pavut, tomaatit, kurkku, tonnikalan palat, sipuli ja avokado. Mausta salaatti öljy-viinietikkakastikkeella. Mielestäni aika toimiva suhde kastikkeessa on 3 osaa öljyä ja yksi osa viinietikkaa. Ja kastikkeessa toimii niin valko- kuin punaviinietikkakin. Murenna päälle chévreä ja ripottele hienonnettua basilikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti