torstai 2. kesäkuuta 2011

Vapaapäivän lounas.

Teen harvoin vapaapäivänä lounasta. Useimmiten aamiainen on pikemminkin brunssi ja varsinaista ruokaa kaipaa vasta illalla. Tänään teimme kuitenkin poikkeuksen. Uusin Glorian ruoka&viini oli aivan huippuhyvä numero, täynnä toistaan herkullisemman kuuloisia reseptejä, joista teimme tänään täydellisen kesälounaan, raparperi-sinihomejuustosalaatin. Tuntuu muuten oudolta puhua kesästä, mutta kun kalenteri on kesäkuussa ja ulkona aurinkoa ja lämpöä, niin kesä se on.


Raparperi-sinihomejuustosalaatti
1 l pestyjä erilaisia salaatteja (esim. rucolaa, salaattipinaattia, tammenlehtisalaattia)
250 g mietoa sinihomejuustoa
2 dl karamellisoituja pähkinöitä
8 ohuehkoa raparperinvartta
1/2 dl sokeria
Pane uuni kumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja leikkaa raparperit noin 4 cm:n paloiksi ja laita ne uunivuokaan yhteen kerrokseen. Ripottele sokeri päälle. Peitä vuoka foliolla ja paista uunin keskitasossa 15 minuuttia. Poista folio ja jatka paistamista muutama minutti, kunnes kaikki sokeri on imeytynyt raparperiin. Raparperin pitäisi olla pehmeää, mutta ei mössöä.

Yhdista salaatti ja kastike kulhossa. Annostele salaatti lautasille. Murustele juusto salaatin päälle. Viimeistele lämpimillä raparpereilla ja karamellisoiduilla pähkinöillä.

Salaatinkastike
3/4 dl saksanpähkinä- tai oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

Karamellisoidut pähkinät
2 dl pähkinöitä
4 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
2 tl rypsiöljyä
Mittaa kaikki annekset paistinpannuun. Paista pähkinöitä välillä sekoittaen noin 5 minuuttia tai kunnes sokeri karamellisoituu. Levitä seos vadille jäähtymään.

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä laittaa raparperia salaattiin! Tein aika paljon pelkistetymmän version, mutta maistuvaa oli sekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. Jostain syystä sitä useimmiten mieltää raparperin leivonnaisiin kuuluvaksi, vaikka eihän se edes ole makeaa.

      Poista