tiistai 24. toukokuuta 2011

Makkara ja varhaiskaali.

Chicling on yksi lempiblogeistani. Hanna saa elämän näyttämään kauniilta ja kirjoittaa ruoasta, ja monesta muustakin asiasta, inspiroivasti ja ilahduttavasti. Alati ruoasta innostuvana pidän tietysti siitä, että blogin ruokajutut ovat lisääntyneet. Tätä yksinkertaista varhaiskaali-makkararuoan ohjetta halusin kokeilla ehdottomasti.


Tarvitset varhaiskaalin, pari sipulia, valkosipulia, voita, valkoviiniä, suolaa pippuria, laakerinlehtiä, rosmariinia, timjamia sekä raakamakkaroita. Minulla oli taas niitä aikaisemminkin ilahduttaneita hirvimakkaroita, mutta tässä ruoassa olisi toiminut useammankin erilaisen makkaran yhdistelmä, eivätkä tulisemmatkaan maut olisi olleet haitaksi.

Kuullota viipaloidut sipulit voissa. Lisää joukkoon silputtu kaali ja paista hetken ajan. Kaada joukkoon kupillinen valkoviiniä ja mausta. Anna porista kannen alla hetki. Lisää joukkoon pilkotut makkarat ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan tai jonkun kanssa. Meillä oli ohraa ja kokojyvädijonia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti