tiistai 12. huhtikuuta 2011

Jääkaapin kätköistä.


Juhlan lisäksi on tietysti myös arkea, mikä on erittäin hyvä asia. Pidän oikeastaan aika paljon arjesta ja rutiineista. Yksi arki-iltojen parhaista ruoista on munakas. Munakkaassa on monta hyvää ominaisuutta. Ensinnäkin se on nopea tehdä, toisekseen siihen voi käyttää kaikkea, mitä jääkaapista löytyy kuten juustonpalaset, kasvikset, lihat ja kaikkea voi olla joko vähän tai paljon. Munakas on aina Bioskaa parempi vaihtoehto. Kolmannekseen munakas on proteiinipitoista. Neljäs ja ehdottomasti tärkein asia on, että munakas on tosi hyvää.


Viime viikolla munakkaassa oli herkkusieniä, sipulia, palvikinkkua ja -hevosta sekä ainakin kolmea eri juustoa. Ajatuksena aika mielenkiintoista yhdistää sika ja hevonen, mutta munakkaassa toimii lähes kaikki. Kahden hengen munakkaaseen laitan yleensä neljä luomumunaa. Mielestäni munakas kannattaa tarjota raikkaan vihreän salaatin kanssa, varsinkin jos se on kovin juustoinen. Nämä on kai niitä kuuluisia arjen pieniä iloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti