keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Tuliaisia.

Ei niin lyhyttä matkaa, etteikö voisi tuoda ruokatuliaisia. Ja eihän tällä kertaa edes ollut kyse niin kovin lyhyestä matkasta. Ruotsin puolellakin käytiin ainakin neljä kertaa. Mennessä ja tullessa Haaparannalla ja kaksi kertaa ajettiin Kolarin kautta joen toiselle puolelle. Tornio-joen toiselta puolelta Ruotsista löytyy nimittäin pieni Ica Lahtis, josta saa todella hyvää lämminsavustettua poroa. Suosittelen!


Ulkomailla ruokakaupassa käynti on aina todella hauskaa, pelkästään erilaiset pakkaukset houkuttelevat. Ruotsissakin lähes kaikki tuotteet ovat samoja kuin Suomessa, mutta jotain hauskaa aina löytyy. Yleensä ostan aina erilaisia näkkileipiä. Valikoima on kiva ja pakkauksien ulkonäkö herkullinen. Olen ihastunut erityisesti Vilmas näkkileipiin. Ainakin jossakin vaiheessa niitä sai myös muutamaa makua Stockan Herkusta. Systembolagetista ostin setin, jossa on viisi maustettua mini Absolut Vodka pulloa, koska se vaan oli niin söpö.



Kotimatkalla pysähdyttiin myös Heinolassa Heilassa. Olen halunnut käydä siellä jo pitkään ja viimeinkin siihen oli tilaisuus. Kokemus oli todella positiivinen. Oltiin paikalla lauantaina vasta klo 17.30 ja siitä huolimatta tiski oli edelleen auki ja kunnossa. Kotiin ostettiin muun muassa hyviä juustoja, kuten Kolatun juustolan Walmaa, Benjaminin ja West Charkin makkaroita, pienpanimoiden olutta ja siideriä, leipää ja kaiken huipuksi sahtia. Ruokatuliaiset itselle ovat parhaita tuliaisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti