sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Resepti tarpeeseen.

Huomasin keskiviikkona, että Heilasta ostamiemme hirvimakkaroiden parasta ennen -päivämäärä oli käsillä. Mietin pääni puhki jotain hyvää raakamakkarareseptia seuraavaksi illaksi, selailin lehtiä ja kirjoja, mutta torstai-aamuna en edelleenkän ollut keksinyt mitään. Kuin tilauksesta Hesarin Ruoka-osiossa oli aiheena makkara. Resepteistä tekoon päätyi karitsamakkara-sienisalaatti, mutta vaihdoin luonnollisesti karitsamakkarat hirvimakkaraan ja tein muutamia muutoksia aineiden suhteisiin. Hirvimakkarat olivat muuten todella hyviä, mutta makkaroiden, fetan ja suolan ansiosta kokonaisuus oli aika suolainen, joten suolaa kannattaa lisätä aika hennolla otteella, jos ollenkaan.

Hirvimakkara-sienisalaatti
4 hirvimakkaraa
1 rs herkkusieniä
2 salottisipulia
eri salaattilajikkeita
100 g fetajuustoa
2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 rkl balsamietikkaa
sormisuolaa
mustapippuria
Tee makkaroihin viiltoja ja paista niitä 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Puhdista sienet ja viipaloi ne. Suikaloi sipulit. Paista sienet ja sipulit nopeasti öljyssä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Revi salaatinlehdet kulhoon. Laita salaatinlehtien päälle herkkusieni-sipuliseos, viipaloidut makkarat ja kuutioitu feta. Mausta salaatti oliiviöljyllä, balsamietikalla, mustapippurilla ja suolalla.



Teen lähes joka päivä salaattia lounaaksi töihin ja useamman kerran viikossa myös kotona. Perussalaattina minulla on luomu tammenlehtisalaatti, joka on ihanan napakkaa ja jota löytyy niin Lassen luomuna kuin Pirkkanakin. Tykkään kuitenkin sekoittaa joukkoon erilaisia salaatteja. Hakaniemen hallin luomupuodista löyty luomuna useita eri versioita, mutta käytän kyllä muitakin kuin luomusalaatteja. Makkarasalaatissa oli uutta Järvikylän sinappisalaattia, joka on taas erittäin kiva lisä salaattivalikoimiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti