torstai 3. maaliskuuta 2011

Poroja katselemaan.

Huomenna alkaa talviloma ja suunta on kohti Lappia. Tällä hetkellä ajatuksissa siintää ainakin porokeitto, poronkäristys, munkkirinkilät, leipäjuusto, rieskat, poron paisti, Inarin nieriä, kylmäsavuporo, kaakao... Onneksi kaikki matkat voivat olla ruokamatkoja. Ja tarkoitus olisi käydä myös Ruotsin puolella ruokakaupassa eli ruokamatkamuistoja tiedossa.

Jotain pitää kuitenkin varata myös kotikeittiöstä mukaan. Keittoja varten pari tölkkiä lientä, fonduepata, mustapippuria, suolaa, oliiviöljyä ja hyvä veitsi. Niillä selviää jo pitkälle. Ja loma-aamujen iloksi leivoin mukaan myös Phoeben kaurakeksejä. Vapaa-aamuisin on nimittäin saatava aina jotain hyvää kahvin kanssa. Resepti on Frendien keittokirjasta ja kuulunut suosikkeihin jo vuosia.



Phoeben kuuluisat kaura-rusinakeksit
noin 30 keksiä
175 g voita
1,75 dl fariinisokeria
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
4,5 dl kaurahiutaleita
2,75 dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
3/4 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
3,5 dl rusinoita
Vaahdota voi ja sokerit vaaleaksi ja kuohkeaksi. Vatkaa kananmuna tasaisesti joukkoon. Sekoita keskenään kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Sekoita kuivat aineet taikinaan. Lisää joukkoon rusinat. Laske kukkuraisia ruokalusikallisia taikinaa 2 leivinpaperilla peitetylle uunipellille 5 cm:n päähän toisistaan. Paista 180 asteessa noin 15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti