torstai 27. tammikuuta 2011

Konu-veitsi.


Nimi kuulostaa joltakin konjakkiin liittyvältä ja Glorian ruoka & viini kutsuu sitä "ruokahifistelijän veitsiuutuudeksi". Konjakkiin veitsi ei kuitenkaan liity, vähän ehkä ruokahifistelyyn. Konu-veitsi on nimittäin pihvitaskuveitsi, jolla pystyy leikkaamaan lihaan taskun.


Ruokahifistelijöinä saimme joululahjaksi Konu-veitsen, jota on nyt kokeiltu kahdesti ja se toimii yllättävän hyvin. Lihan sisälle saa tehtyä ison taskun täytettä varten ja ulkoisesti liha jää kauniin näköiseksi, eikä täytteet valu ulos. Hauska härpäke ja täytteitä voi vaihdella aina fiiliksen mukaan. Kuvassa näkyvässä versiossa on täytteenä sieniä ja juusto.

2 kommenttia:

  1. Vaikutti ensinäkemältä uskomattomalta turhakkeelta. Heti perään tuli kuitenkin mieleen, että ei kyllä tule kovin helposti täyteltyä mitään se vaatiman nysväämisen takia.

    Itselläni tuo varmasti aiheuttaa mahdottoman täyttämisinnostuksen, lettuihinkin olisi saatava taskut!

    VastaaPoista
  2. Niinpä! Suhtaudun itsekin aika moniin keittiöhärpäkkeisiin terveellä epäluulolla, sillä usein niitä tulee käytettyä vain pari kertaa. Epäluulosta huolimatta kaapeista löytyy kyllä mm. jätskikone, raclette, fonduepata ja tohotin. Konu-veitsestä nyt on ainakin ollut muutaman kerran iloa, mutta en silti ehkä pelastaisi sitä ensimmäiseksi tulipalossa. Mä en ollutkaan tajunnut, että taskuttamisen voisi tosiaan ulottaa vaikka minne lihan ulkopuolelle.

    VastaaPoista