sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Farang.

Loppiaisaattona juhlistettiin yhtä vuosipäivää ravintola Farangissa. Kokemus oli todella kiva, mielenkiintoinen ja herkullinen, sillä en tunne aasialaisia ruokia kovinkaan hyvin. En ole esim. ikinä matkustanut Aasiassa ja kookoksen makuunkin olen tykästynyt vasta viime aikoina. En saanut valitettavasti otettua valokuvia intiimissä ravintolassa, vaan keskityin täysin seuralaiseen ja ruokaan. Useimmat ruokalajit olivat nimittäin erittäin kauniita ja koostuivat useista osista. Farangissa ideana on, että pöytään tilataan useampia annoksia, jotka jaetaan syöjien kesken. Kahdelle hengelle sopiva määrä olisi ilmeisesti kolme ruokalajia. Ensikertalaisille suositellaan maistelumenua, joita on kolme erilaista vaihtoehtoa. Maistelumenussa annokset ovat pienempiä ja ruokalajeja on useampia.

Me noudatimme suositusta ja valitsimme menun nimeltä Nao Nahm suositusviineineen. Menu sisälsi 7 ruokalajia ja kulhollisen riisiä ruokien kanssa syötäväksi sekä jälkiruoan. Ruoista jäi erityisesti mieleen vihersimpukka punainen ´Nahm Jim´, jossa oli korianteria ja sitruunaruohoa sekä Farang satay, grillattua härkää. Innostuin tästä niin, että haluan pian tehdä itse satay-kastiketta. Maut olivat uskomattoman monikerroksisia ja avautuivat suussa vähitelleen. Tulisuutta oli sopivasti, niin että se täytti koko suun, mutta ei puuduttanut makuaistia.

Alkuun nautimme muuten harvinaisen raikkaan Lady Boi drinkin, jossa oli mm. giniä, minttua, inkivääriä ja inkivääriolutta. Tämän tapaista sekoitusta voisi myös kokeilla kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti